Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z parówek i pieczarek"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 79
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 79
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Parówki obierz z osłonek i pokrój na kawałki
Na patelni rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę. Dodaj pokrojone grzyby i smaż chwilę razem. Posól do smaku.
W garnku zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć pokrojone parówki, pieczarki z cebulą oraz przecier pomidorowy. Gotuj kilka minut.
Mąkę wymieszaj z 500 ml wody, wlej do garnka i zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, papryką. Na koniec wlej śmietanę, wymieszaj i podgrzej. Podawaj z ryżem, kaszą jęczmienną albo pęczakiem lub pieczywem.
W ten sam sposób można przyrządzić żołądki z drobiu. Ale wcześniej trzeba je ugotować. Do parówek z pieczarkami można także dodać pokrojoną, lekko podsmażoną paprykę oraz cukinię.
Przepis przysłała Maria Dawid z Jasienicy (k. Bielska-Białej)Źródło: Bella Relaks