Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 305
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 305
Składniki
Mięso myję, kroję w kostkę, skrapiam sosem sojowym. Chowam do lodówki na 1 godz. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju. Smażę mięso. Dodaję pokrojoną w piórka cebulę i smażę, aż się zeszkli. Dodaję musztardę i pokrojone w talarki pieczarki. Smażę ok. 5 min. Podlewam gorącą wodą i duszę, aż mięso zmięknie. Przyprawiam, zagęszczam masłem. Na koniec dodaję natkę.
Gotuję kaszę: do 1/2 l wrzącej wody dodaję łyżkę masła, sól do smaku i wsypuję opłukaną kaszę. Gotuję do miękkości, zostawiam pod przykryciem.
Czosnek, cebulę oraz paprykę kroję w kostkę, pozostałe warzywa grubo ścieram. Na patelni rozgrzewam resztę masła, szklę cebulę, czosnek, dodaję paprykę i chwilę smażę.
Wrzucam resztę warzyw, smażę do miękkości. Dodaję kaszę, przyprawiam do smaku, mieszam i chwilę smażę. Na koniec dodaję natkę. Podaję z gulaszem.Źródło: Tina