Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z pieca

Gulasz z pieca

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7129

Dodano:

Odsłon: 11965

dobre .....na duży głód.

Składniki

  • 1 kg mięsa na gulasz wieprzowego
  • 2 cebule
  • 1 szkl.grzybów suszonych
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz,ziele ang,liść laurowy
  • 3 łyzki mąki zwykłej
  • 1/2 szkl śmietany kwaśnej
  • 1/2 szkl.tartego oscypka
  • 20 dag (masa suchego) ugotowanego ciemnego ryżu
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć - najlepiej całą noc. Na oleju obsmażyć doprawione mięso ( w kostkę), cebulę i osuszone grzyby (wodę z ich moczenia zachować). Podlać wodą tak , by przykryć mięso , dodać ziele, liść laurowy i dusić ok.1 godz. mieszając i uzupełniając płyn. Gulasz zagęścić śmietana i mąka rozrobionymi w niewielkiej ilości wody- doprawić .

  2. Na dno naczynia do zapiekania wysypać ryż , zalać gulaszem i posypać oscypkiem , zapiekać w temp. 190 st. ok 20 min.

  3. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 26 marca 2010 włąściwie z ziemniakami też może być dobre :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosia29 25 marca 2010 na pewno zrobię na niedziele właśnie dostałam grzybki suszone od taty , czy mogę ryz ugotowanymi ziemniakami zastąpić?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 15 marca 2010 to musi być pyszne grzyby i ten oscypek ,moje smaki jak dla mnie 5-teczka

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 15 marca 2010 Podoba mi się ten przepis i na pewno wypróbuję.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 14 marca 2010 Ale super przepis - na pewno wyprubóję :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Panek 14 marca 2010 Oddam pół królestwa wraz ze smokiem za taką kolacje dziś wieczorem, przepis spisałem literka po literce, ale i tak nie mam już siły na gotowanie...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 14 marca 2010 Apetyczne... I do tego ten oscypek, który każdej potrawie nadaje chaRRRakter ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń