Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z piersi indyka.

Gulasz z piersi indyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 143 Ocena: 1806

Dodano:

Odsłon: 10951

Pyszny gulasz - idealne danie na obiad.

Składniki

  • 500 g piersi z indyka
  • 60 g boczku wędzonego
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 250 ml gorącej wody
  • 1 kostka drobiowa
  • 1 szkl. śmietany 18%
  • sól, pieprz, papryka słodka wędzona
  • pół opakowania mrożonych warzyw
  • ryż
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki oleju
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Wysmażyć na skwarki. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Do podsmażonych składników dodać mięso z indyka wcześniej umyte i pokrojone w średnią kostkę. Smażyć ciągle mieszając ok. 20 min.

  2. Kostkę rosołową oraz przecier rozpuścić w gorącej wodzie. Do mięsa dodać pokrojoną paprykę, warzywa oraz bulion z przecierem. Dusić 15 min. ( do miękkości mięsa i warzyw ).

  3. Gotowe danie doprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką. Na koniec dodać śmietanę z mąką i zagotować 5 min. Podawać z ryżem ugotowanym wg. przepisu. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń