Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche pracochlonne, ale pyszne i pozywne. danie przygotowane z zoladkow i serc z kurczaka, z dodatkiem pieczarek i suszonego grzybka, na bazie bulionu warzywnego. jesli ktos lubi podroby, to polecam serdecznie w tej wlasnie wersji.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 914
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 914
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Podroby moczymy w zimnej wodzie, nastepnie dokladnie myjemy i oczyszczamy pod bierzaca woda. Z serduszek odcinamy brzydkie koncowki z tluszczem i zylkami. Nie trzeba kroic, jedynie zoladki mozna przepolowic. Tak przygotowane gotujemy w wiekszej ilosci wody wraz z spora iloscia soli ok. 10 minut. Wylewamy na durszlak, ponownie pluczemy pod bierzaca woda i dajemy do czystego garnka wraz z nowa woda. Dodajemy pietruszke i kawalek selera, kawalek pora, pare kawalkow suszonych grzybkow, ziele angielskie (3) i liscie laurowe (3), troche Kucharka, sporo pieprzu czarnego, troche majeranku i gotujemy okolo 1,5 godz. W miedzyczasie pieczarki i cebule obieramy, drobno kroimy i smazymy na smalcu gesim. takze w czasie gotowania gulaszu, dodajemy to do niego. Po ugotowaniu warzywa wyjmujemy, a gulasz zageszczamy zasmazka przygotowana z 1 lyzki maki i 1 lyzki masla. Gotujemy jeszcze 3 minutki ciagle mieszajac. Juz na talerzach doprawiamy dodatkowo pieprzem, Maggi i dajemy kleks smietanki. Smacznego.