Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z serduszek drobiowych

Gulasz z serduszek drobiowych

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 3664

Dodano: 17.09.2012

Odsłon: 21658

Prosty,ziołowy gulasz

Składniki

  • SERDUSZKA DROBIOWE, ilość zależy od ilości osób,u mnie 1/2 kg
  • cebula, 1
  • czosnek, 3-4 ząbki
  • curry,chili,pieprz,sól, do smaku
  • suszone zioła:tymianek,rozmaryn,oregano,majeranek, do smaku
  • olej, 3-4 łyżki
  • mąka, 1 łyżka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Serduszka oczyścić,wrzucić do garnka na rozgrzany olej, podsmażać i dodać cebulę pokrojoną w piórka.Dolać ok 1-2 szklanek wody i dusić.Następnie doprawić przyprawami,ziołami (radzę dodać więcej majeranku roztartego w dłoni),wcisnąć czosnek.W razie potrzeby podlewać wodą.Gdy serduszka będą miękkie,rozrobić mąkę z odrobiną zimnej wody i wlać do sosu mieszając by go zagęścić.Podawać np z ziemniakami,kaszą i surówkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elwipajor 21 września 2017 Przepis brzmi pysznie i jest prosty w wykonaniu, więc dziś wypróbuję :) Serduszka będę robić po raz pierwszy

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 19 września 2012 Jeszcze nigdy nie robiłam serduszek drobiowych .Twój przepis jest łatwy w wykonaniu .Poza tym podroby są zdrowe .Do ulubionych :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń