Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z wołowiną"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1337
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 239
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1337
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 239
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Składniki
W dużym garnku podsmaż na oleju pokrojoną cebulę, paprykę i papryczkę chili. Dodaj paprykę w proszku i smaż chwilę.
Mięso umyj, oczyść. Pokrój w kostkę i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane i smaż mięso, aż się lekko zarumieni. Przełóż do garnka z przyprawami. Zalej połową litra wody. Dodaj pokrojoną marchewkę, czosnek, listek, ziele i pieprz. Duś pod przykryciem dwie godziny, podlewając wodą. Pod koniec duszenia dodaj sól i łyżkę masła. Podawaj z natką pietruszki i ziemniakami.
Czas: około 3 godziny.
Wypróbuj
By uzyskać cienkie, duże plastry wołowiny na roladki, pokrój mięso na kawałki o szerokości ok. 3 cm. Każdy natnij tak, jakbyś chciała przekroić go na 2 cieńsze plastry. Nie przecinaj do końca. Rozłóż plaster i zbij na płasko. W ten sposób kawałek będzie cienki i szeroki.Źródło: Dobry Tydzień