Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z wołowiny

Gulasz z wołowiny

Autor: kulinarneprzygody

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1173

Dodano: 29.03.2018

Odsłon: 460

Gulasz z wołowiny

Przygotowanie

  1. 1. Pokrojoną wołowinę obtaczam w mące a następnie podsmażam na oleju na głębokiej patelni.

    Mięso zdejmuje z patelni. Na tej samej patelni podsmażam cebulę do miękkości.

    Pod koniec smażenia dodaje łyżeczkę słodkiej papryki. Na cebulę ponownie dodaje mięso zalewam dwiema szklankami gorącej wody, dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Duszę przez godzinę.

    Dodaje pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w półplasterki.

    Duszę jeszcze pół godziny. Po koniec gotowania do szklanki nalewam wodę oraz dodaje śmietaną i mieszam. Wlewam do sosu


    Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną oraz ostrą. Gdy sos się zagotuję wyłączam. Posypuje posiekaną natką pietruszki i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 marca Mam chyba jakiej "dejavue" ;) bo wydaje mi się, że już u Ciebie pisałem xD

Super gulasz, u nasz każdy go kupi :D
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń