Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z wołowiny, dyni i pieczarek

Gulasz z wołowiny, dyni i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11047

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Gulasz z wołowiny, dyni i pieczarek"

Składniki

  • 50 dag obranej i oczyszczonej dyni
  • 70 dag wołowiny gulaszowej
  • 20 dag małych pieczarek
  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 75 minut • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 3,70 zł • Przepis na 6 porcji

  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę. Obsmaż je na dużym ogniu ze wszystkich stron. Przełóż do rondla, podlej bulionem i duś na wolnym ogniu.

  3. Na tym samym tłuszczu obsmaż na złocisto pokrojoną w grubą kostkę dynię. Pieczarki pokrojone na połówki również szybko obsmaż.

  4. Zeszklij na oleju posiekaną cebulę, dołóż przepuszczony przez praskę czosnek, przesmaż króciutko, wsyp słodką paprykę, przemieszaj, dodaj do garnka z wołowiną. Wsyp łyżeczkę cukru.

  5. Gdy wołowina będzie już miękka, dodaj do niej podsmażone pieczarki i dynię. Duś razem 5-6 minut. Ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.

  6. Gdyby sos był zbyt rzadki, zagęść go łyżką mąki z zimną wodą.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń