Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z ziołowymi kluskami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34662
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 183
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34662
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 183
Składniki
Podsmaż na połowie oleju mięso i odłóż je. Na reszcie oleju podsmaż cebulę (2-3 minuty). Wsyp paprykę i wymieszaj. Włóż mięso, oprósz je mąką i smaż 1-2 minuty, mieszając. Dodaj pastę pomidorową, pomidory i bulion. Zagotuj i przełóż do piekarnika. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Na kluski zagnieć mąkę, proszek do pieczenia, masło i zioła. Dodaj tyle mleka, aby ciasto było miękkie. Zroluj je i pokrój na kawałki 5 cm.
Wyjmij gulasz z piekarnika. Zwiększ temperaturę w piekarniku do 220 st. C. Ułóż kluski na gulaszu i posmaruj resztą mleka. Wstaw do piekarnika i piecz (bez przykrycia) 12-15 minut (aż knedle się zezłocą). Obsyp tymiankiem.Źródło: Olivia