Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, że nie każdy lubi podroby. Są tanie, szybkie w przygotowaniu i naprawdę smaczne. Można je wykorzystać do gulaszu, zupy, farszów.
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 574
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 93
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2294
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 288
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 574
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 93
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2294
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 288
Składniki
Mięso płuczemy pod zimną wodą, odcedzamy, czyścimy z ewentualnych twardych błonek. Możemy pokroić na mniejsze kawałki co polecamy gdyż szybciej są miękkie. Do garnka dajemy tłuszcz ( wg uznania : smalec, margaryna, olej ) wrzucamy przygotowane żołądki. Smażymy przez 10 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, ziele angielskie, liść laurowy, paprykę i pieprz. Dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 min. W garnuszku mieszamy mąkę z 1/2 szklanki wody. Można dodać do tego 3-4 łyżki mleka lub śmietany. Kiedy żołądki są już miękkie zagęszczamy zawiesiną z mąki. Doprawiamy do smaku solą. Całość zagotowujemy. Gulasz z żołądków drobiowych możemy podać z kaszą jęczmienną, pure z ziemniaków, grubym makaronem a nawet z plackami ziemniaczanymi.