Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 64

Dodano:

Odsłon: 6065

Gulasz z żołądków kurczęcych bez podsmażania.

Składniki

  • żołądki drobiowe 600g
  • 2 średnie marchewki
  • 1 mała pietruszka
  • 10 cm selera naciowego
  • świeża natka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • ziele angielskie 5szt.
  • 2 liście laurowe
  • łyżka octu jabłkowego
  • 1/2 kostki rosołowej
  • pieprz, sól, majeranek, bazylia, słodka papryka, kurkuma, oregano, cukier
  • mąka ziemniaczana
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Żołądki wymoczyć w wodzie, następnie dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki.

    2. Pokrojone żołądki wrzucić do garnka i zalać wrzątkiem. Dodać pokrojone w plasterki marchewki oraz resztę warzyw i przypraw.

    3. Gotować na małym ogniu do miękkości.

    4. Jeżeli jest potrzeba, odebrać nadmiar wywaru. W celu zagęszczenia rozrobić w filiżance ok. łyżkę mąki ziemniaczanej w ok. 3 łyżkach zimnej wody i wlewać cały czas mieszając do gotującego się gulaszu. W razie potrzeby czynność powtórzyć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń