Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 643

Smaczny i rozgrzewający gulasz.

Składniki

  • żołądki drobiowe kurze 1 kg,
  • cebula 1 szt,
  • papryka czerwona 2 szt,
  • marchewka 2 szt,
  • pieczarki mini 250 g,
  • bulion drobiowy 600 – 700 ml,
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżki,
  • listki laurowe 2 szt,
  • ziele angielskie 3 kulki,
  • mąka 1 łyżka,
  • papryka słodka mielona 2 łyżeczki,
  • papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia,
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyścić, zalać wodą i gotować 20 minut. Po tym czasie wodę wylać, zalać świeżą wodą, dodać listki laurowe oraz ziele angielskie i gotować na małym ogniu do miękkości. Po ugotowaniu żołądki odcedzić i pokroić na paski.

  2. Cebulę obrać i posiekać, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, pieczarki pokroić na plasterki.

  3. Cebulę podsmażyć na oleju i przełożyć do większego garnka. Następnie podsmażyć marchewkę i paprykę i również przełożyć do garnka z cebulą. Warzywa zalać bulionem, dodać paprykę słodką i ostrą i gotować do miękkości.

  4. . Dodać pokrojone żołądki oraz wcześniej podsmażone pieczarki. Chwilę razem gotować.

  5. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz, wymieszać. Mąkę połączyć z niewielką ilością zimnej wody, dodać do gulaszu i zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń