Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z żołądków z aromatycznym sosem.

Gulasz z żołądków z aromatycznym sosem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 450

Dodano:

Odsłon: 834

Pyszny i łatwy w wykonaniu gulasz z żołądków, a do tego aromatyczny sos, ziemniaki i surówka. Idealny pomysł na obiad.

Składniki

  • Żołądki drobiowe 1 kg.
  • Woda 500ml.
  • śmietana 18 % 200ml.
  • Mąka pszenna1 łyżka stołowa.
  • Majeranek 2 łyżki stołowe.
  • Ziele angielskie 3 szt.
  • Liść laurowy 3-4 szt.
  • Czosnek 2 ząbki.
  • Lubczyk kilka listków.
  • Tymianek 2 szczypty.
  • Pieprz do smaku.
  • Sól do smaku.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oczyścić, wypłukać żołądki i przełożyć na patelnię.
    Dolać wodę i przyprawy oprócz soli.
    Gotować pod przykryciem 1 godzinę aż zrobią się miękkie.
    Następnie 10 minut redukujemy wywar.




  2. Hartujemy śmietanę gorącym wywarem i dosypujemy mąkę, wszystko mieszamy w słoiku.
    Całość wylewamy na patelnię i mieszamy.
    Dodajemy sól do smaku.
    Sos należy zagotować i mieszać 3 minuty aż zgęstnieje.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń