Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 119
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 64
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 119
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 64
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 16
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Wlej oliwę i tyle ciepłej wody, aby powstało dość gęste ciasto. Dobrze wyrób i odstaw do wyrośnięcia. Karkówkę i papryki potnij w kostkę. Rozgrzej olej. Zrumień na nim cebulę oraz mięso. Dodaj paprykę, koncentrat i śmietanę. Duś 30 minut.
Gulasz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Ciasto dość cienko rozwałkuj. Plackiem przykryj naczynie. Zrób ozdobny brzeg. Gulasz zapiekaj ok. 25 minut w temperaturze 225oC. Od razu podawaj.Źródło: Naj