Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz zimowy oszczedny :D

Gulasz zimowy oszczedny :D

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1616

Dodano:

Odsłon: 6638

Wydajne ;) i smaczne danie na zimowy obiad.

Składniki

  • ok. 80 dag kleistej wolowiny
  • ok. 20 dag bialej kapusty, 1 duza marchew,
  • 1 b. duza cebula
  • 1 b. duza slodka swieza papryka
  • 3 Lyzki koncentratu pomidorowego
  • 2 lyzeczki slodkiej papryki w proszku
  • 1/2 lyzeczki czosnku granulowanego
  • 2 szczypty tymianku
  • 2 szczypty chili
  • 2 szczypty majeranku
  • lisc laurowy, ze 3 ziela angielskie
  • 4 lyzki smietany
  • maka i olej do obsmazenia miesa
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso pokroic w nieduza kostke, obsypac maka, obsmazyc na rozgrzanym oleju - tak, aby bialko sie scielo. Mieso przelozyc do gara + zlac sos. Dusic ok. 1 godz., podlewajac woda. Na rozgrzanym oleju podsmazyc marchew w talarkach, dodac poszatkowana kapuste i cebule w piorkach. W miedzyczasie w piekarniku rozgrzanym do temp. ok. 180 st.C. nagrzac papryke (w calosci) tak, aby popekala skorka, ktora zdejmujemy. Pokrojona papryke dodac do warzyw, a nastepnie wszystkie warzywa +przyprawy do miesa. Dodac smietane i pomidory, dusic wszystko jescze ok. 20 minut.

  2. Swoj gulasz serowalam z kasza jeczmienna albo z ziemniakami.

  3. Smacznego! 20.01.2010

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń