Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulaszowa na świeżych ziołach

Gulaszowa na świeżych ziołach

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 3932

Dodano: 23.06.2012

Odsłon: 5555

Prawdziwie męska zupa wzbogacona aromatycznymi ziołami...idealna na Dzień Taty ;-)

Składniki

  • ok 1 kg łopatki
  • ok 1 kg pręgi wołowej
  • ok 0,5 kg pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule,sól,pieprz,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,szczypta chili
  • 4 pomidory i 4 ziemniaki
  • Świeże zioła :
  • 2 gałązki rozmarynu
  • kilka gałązek tymianku i oregano
  • lubczyk i liście młodego selera
  • 2 łyżki mąki + olej
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć,osuszyć i pokroić w dużą kostkę.Wrzucić do garnka na mocno rozgrzany tłuszcz i podsmażyć.1 cebulę pokroić w piórka,pieczarki w półplasterki i dodać do mięsa.Wsypać 2 łyżeczki soli,pieprz, ostrą paprykę i zalać wszystko wodą.Gotować około 1,5 do 2 godzin.Następnie dodać pokrojoną paprykę,pomidory obrane ze skóry i ziemniaki.Posiekać zioła i wrzucić do zupy.Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć 1 posiekaną cebulę,wsypać 2 łyżki mąki i dalej zasmażać.Przełożyć zasmażkę do gulaszowej i chwilę gotować.Doprawić do smaku przyprawami.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń