Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulaszowa z boczkiem i groszkiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Wołowinę zalać 1,5 litra wody, posolić, wrzucić ziele angielskie i listki laurowe. Zagotować, usunąć szumowiny. Gotować około 40 minut.
Włoszczyznę obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do gotującego się mięsa, gotować kolejne 10 minut. Dodać boczek usmażony z posiekaną cebulą, pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę oraz groszek.
Gotować wszystko około 15 minut. Wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
ok. 70 minut
Jeśli lubisz dość pikantne potrawy (są bardziej rozgrzewające), dodaj do zupy kilka kropli ostrego sosu tabasco.Źródło: Twoje Imperium