Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gwiazdki do barszczu"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Pieczarki oraz cebulę oczyść, obierz, drobno pokrój i uduś razem na łyżce oleju. Mąkę zasmaż na maśle, nie rumieniąc. Mieszając, rozprowadź gęstą śmietaną. Dodaj pieczarki z cebulką oraz 2 łyżki posiekanej natki. Dopraw solą i pieprzem. Przestudź.
Ciasto francuskie rozmroź, układaj po dwa płaty jeden na drugim. Rozwałkuj je cienko. Foremką do ciastek wykrawaj gwiazdki. Na połowie rozłóż farsz. Przykryj resztą gwiazdek, zlep brzegi.
Paszteciki ułóż na blasze, każdy posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżeczką wody. Posyp sezamem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 30 minut.
czas ok. 60 min; porcja – 160 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety