Do góry

Desery Przepis na:

Gwiazdki do barszczu

Gwiazdki do barszczu

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Gwiazdki do barszczu"

Składniki

  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • po 1 łyżce śmietany
  • oleju
  • masła i mąki
  • natka
  • sól
  • pieprz
  • 4 płaty ciasta francuskiego
  • 1 żółtko
  • jasny i ciemny sezam
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki oraz cebulę oczyść, obierz, drobno pokrój i uduś razem na łyżce oleju. Mąkę zasmaż na maśle, nie rumieniąc. Mieszając, rozprowadź gęstą śmietaną. Dodaj pieczarki z cebulką oraz 2 łyżki posiekanej natki. Dopraw solą i pieprzem. Przestudź.

  2. Ciasto francuskie rozmroź, układaj po dwa płaty jeden na drugim. Rozwałkuj je cienko. Foremką do ciastek wykrawaj gwiazdki. Na połowie rozłóż farsz. Przykryj resztą  gwiazdek, zlep brzegi.

  3. Paszteciki ułóż na blasze, każdy posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżeczką wody. Posyp sezamem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 30 minut.

  4. czas ok. 60 min; porcja – 160 kcal, cena 1 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń