Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gwiazdki z kaszą gryczaną"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
<strong>Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej</strong>
Farsz: kaszę gryczaną ugotuj wg instrukcji (do wody możesz dodać kostkę rosołową). Pieczarki oczyść, pokrój. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś do miękkości. Wsyp kaszę, wymieszaj, ostudź. Wbij jajko, przypraw do smaku, wymieszaj.
Ciasto: drożdże pokrusz, utrzyj z jogurtem. Mąkę połącz z pół łyżeczki soli, dodaj margarynę, posiekaj. Wlej jogurt z drożdżami, dokładnie wyrób.
Ciasto rozwałkuj na 3-4 mm. Foremką wytnij gwiazdki. Na połowie ułóż farsz, przykryj ciastem, zlep. Odstaw na 30 minut. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie