Do góry

Dania główne Przepis na:

Gyros po mojemu

Gyros po mojemu

Autor: Kermeet

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 883

Dodano: 29.11.2011

Odsłon: 12122

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • Więso wołowe (ja używam pieczeni), 60 dag
  • cebula, (tyle, żeby po pokrojeniu było jej tyle objętościowo co mięsa,
  • przyprawa do gyrosa
  • główka czosnku, 1/2
  • zielona papryka, 1 szt
  • Sambal, 1/2 łyżeczki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w cieniutkie paski, cebulę w piórka, czosnek zmiażdżyć, dodać przyprawę do gyrosa i marynować wszystko najlepiej 24h. Usmażyć - pod koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę i pastę sambal, doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń