Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to akurat nie śląska potrawa ,ale pyszna ;-))
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 138
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 274
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1794
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 302
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 138
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 274
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1794
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 302
Składniki
karkówkę tniemy na paseczki ok 0,5,-1 cm szer (jak na strogonova) Ja osobiście wykrawam tłuszczyk ale jak ktoś lubi to można razem z nim. przekładamy do pojemnika. Kroimy cebulę w nie za dużą kostkę dokładamy do mięsa.Wyciskamy czosnek -ile kto lubi-ja lubię dużo.wsypujemy przyprawę do gyrosa,dodajemy sól i pieprz.Zalewamy oliwą(olejem) tyle aby wszystko wymieszać -mięso ma być śliskie .Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smażyć na patelni 3-6 minut ,nie dodając już tłuszczu. Tzatziki : serek bieluch -(albo inny twarogowy naturalny bardzo dobrze zmielony) przekładamy do miski,trzemy ogórek do niego.Wyciskamy czosnek(wg upodobań) solimy i pieprzymy. Dzięki temu ,że używam serka nie muszę zlewać wody z ogórka i konsystencja jest taka bardziej jak dip niż lejąca woda. Można podawać z frytkami.ryżem,surówkami