Przekąski Przepis na:
Gyros w chlebkach pita


Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6015
Dodano: 16.04.2018
Odsłon: 2742
Składniki
- 1 pierś z kurczaka
- 1 jajko
- bułka tarta
- przyprawa gyros
- 1/2 cebuli
- 3 ogórki konserwowe
- 1 papryka
- 1 puszka mała kukurydzy
- 1/4 kapusty pekińskiej
- 2 łyżki majonezu oraz 1 łyżka keczupu
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- 6 chlebków pita (z czosnkiem i kolendrą)
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy oczyszczamy a następnie kroimy na duże kawałki. Solimy, pieprzymy obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej z przyprawą gyros. Podsmażamy. Kroimy na mniejsze kawałeczki.
-
Kapustę szatkujemy dodajemy do niej pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę oraz ogórka. Dodajemy kukurydzę, 2 łyżki majonezu i 1 łyżkę keczupu. Całość mieszamy.
-
Gotowe chlebki pita pieczemy w piekarniku wg przepisu na opakowaniu następnie wyjmujemy przekrawamy na pół dodajemy farsz z warzyw oraz ciepłego kurczaka.
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 16 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Ale super jedzonko :)Uciekam na obiad, bo się zasiedzę za długo patrząc na fotę ;) Pycha :)
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Kate85 16 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Mniam, mniam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz