Do góry

Dania główne Przepis na:

Halibut na parze

Halibut na parze

Autor: pelen_brzuszek

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 2085

Dodano: 11.05.2016

Odsłon: 4968

Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. Rybę doprawić solą (dosyć dużo) i pieprzem, skropić wyciśniętym sokiem z cytryny, marynować przez ok. 1 godziny.

  2. Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać, a następnie obsypać obficie halibuta.

  3. Rybę gotować na parze przez ok 15 min.

  4. Smacznego !!!

    Podawać z ulubionymi dodatkami, ja najbardziej lubię z marchewką, cukinią i brukselką.
    Przepis znajdziesz na moim profilu (https://smaker.pl/przepis-dwukolorowy-dodatek,117047,pelen-brzuszek.html)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń