Do góry

Dania główne Przepis na:

Halibut w panierce z marchewki

Przepis dnia 2016-01-20
Halibut w panierce z marchewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 45917

Dodano:

Odsłon: 10898

Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w Polsce.

Składniki

  • 800 g halibuta
  • 1 cebula
  • 600 g marchewki
  • 3 jajka
  • 1 łyżka pieprzu cytrynowego
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Halibuta filetujemy, usuwamy skórę i razem z cebulą mielimy. Mięso doprawiamy pieprzem cytrynowym, formujemy kotlety.
    Marchewki obieramy, ścieramy na drobnych oczkach, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą „oblepiamy” kotlety rybne. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 19 stycznia 2016 Bajeczna! Tez dzisiaj miałam zamysł na panierkę marchewkową ;) Zrobię według Twojego przepisu :D Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń