Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 30
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 30
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Płaty ryby umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać i rozetrzeć na miazgę. Każdy kawałek halibuta natrzeć z obu stron czosnkiem, bazylią, tymiankiem i estragonem. Skropić 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Jabłko i cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, połączyć z cebulą i jabłkiem, dobrze wymieszać. Resztę oliwy zmieszać z octem winnym, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę. Kawałki ryby smażyć na rozgrzanym ruszcie po 10 minut z każdej strony. Halibuta podawać z sałatką, frytkami i cząstkami cytryny. Danie ładnie wygląda udekorowane świeżym estragonem.