Do góry

Dania główne Przepis na:

Halibut z tagliatelle z zielonych szparag z truskawkami

Halibut z tagliatelle z zielonych szparag z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 953

Chrupiące szparagi, pyszne soczyste truskawki podane z halibutem, oprószone delikatnie parmezanem. Oto moja propozycja na obiad w upalny czerwcowy dzień. Lubię tak przyrządzać szparagi bo zawsze wychodzą chrupkie i można je zjeść na ciepło i zimno. Truskawki dodają słodyczy do sałatki i pięknie się wkomponują w całe danie.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Halibuta umyć, osuszyć, posolić i skropić sokiem z cytryny
    Dno naczynia żaroodpornego polać oliwą z oliwek, położyć na nim rybę, i pokropić oliwą z oliwek i posypać koperkiem
    Piekarnik nastawić na 190 stopni (góra - dół z termo obiegiem) i piec przez 20 minut

  2. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni
    Szparagi za pomocą obieraczki pokroić na wąskie paseczki.
    Zagotować wodę, posolić
    Szparagi wrzucić do garnka i gotować około 2 minuty (nie dłużej)
    Szparagi odcedzić, pomieszać w misce z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, popieprzyć i posolić do smaku
    Dodać świeże truskawki, posypać dynią i startym parmezanem
    Podawać z halibutem lub jako osobna sałatka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 czerwca Bardzo pyszne połączenie, a tam gdzie ryba, to przepis dla mnie nie do ominięcia :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń