Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 485
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9722
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 485
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9722
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Składniki
Wszystkie składniki prócz migdałów zagniatamy a wyrobione ciasto chłodzimy około pól godziny w lodówce.
Po ochłodzeniu bawimy się w formowanie paluchów. Na koniec palca nakładamy migdał - cały bądź połówkę.
Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach.
Po wyjęciu ciastka "chlapiemy" krwią czyli czerwonym barwnikiem spożywczym.
Przepis już umieściła Gabi99 na swoim koncie. Natomiast ja zrobiłam to wyłącznie dlatego, że wykonując te ciastka krok po kroku jak opisuje Gabi99 w swoim przepisie to jednak różnica w wyglądzie jest olbrzymia. I nie wiem dlaczego... Napewno nie jest to efekt braku umiejętności plastycznych ;). Może macie jakieś pomysły?? ps. zdjęcie jak widać zrobiłam aparatem... komórki :P