Do góry

Przekąski Przepis na:

hamburgery kotleciki wołowe

hamburgery kotleciki wołowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 144

Dodano:

Odsłon: 6825

Kotlety można podawać w bułce, sałacie jak i frytek. Będą pyszne zarówno usmażone na patelni jak i grillowane.

Składniki

  • pół czerwonej papryki
  • cebula, obrana i posiekana
  • olej roślinny do smażenia
  • mielona wołowina, 450 g
  • zioła prowansalskie, łyżka
  • kostka rosołowa pokruszona
  • obrane starte jabłko
  • bułka tatra około 1-2 łyżki
  • kilka kropel octu winnego
  • KILKA KROPEL SOSU SOJOWEGO
  • kilka kropel magi
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • mąka do obtaczania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na łyżce oleju podsmażamy połowę cebuli i paprykę.

  2. Resztę składników ( z wyjątkiem mąki i oleju :)) łączymy. Formujemy z masy kotleciki w zależności co chcemy osiągnąć na mniejsze lub większe ( jako małe pulpeciki na koreczki lub większe kotleciki do bułki na hamburgera.

  3. Smażymy przez ok 5 min z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń