Do góry

Dania główne Przepis na:

Hamburgery wieprzowe domowe

Hamburgery wieprzowe domowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 132 Ocena: 814

Dodano:

Odsłon: 241

Hamburgery przygotowuję jak klasyczne kotlety z mięsa mielonego . Przyprawiam według gustu. Do tego bułki hamburgerowe (zapraszam do mojego przepisu na bułki hamburgerowe na podmłodzie) i surówki oraz sos 1000 wysp (zapraszam do mojego przepisu na 3 dipy do dań z grilla).

Składniki

  • Mięso mielone z łopatki wieprzowej(500g)
  • Jajko (1szt.)
  • Oliwa z oliwek (do wyrobienia)
  • Przyprawy: sól, czosnek, papryka, czubryca czerwona, czarny pieprz.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso zmielić na średnich oczkach
    2. Dodać jajko, przyprawy, trochę oliwy.
    3. Dobrze wyrobić masę
    4. Podzielić na porcje.

  2. 5. Na posmarowanej oliwą desce ułożyć płaski kotlet
    6. Smażyć na gorącej oliwie ok. 20 min. obracając co jakiś czas.
    7. Podawać w bułkach z surówkami i sosem 1000 wysp.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń