Do góry

Dania główne Przepis na:

Hamburgery Wołowe z Ziemniakami

Hamburgery Wołowe z Ziemniakami

Autor: malta14

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1393

Dodano: 20.04.2011

Odsłon: 2623

Prosty i klasyczny przepis na smaczne burgery z wołowiny.

Składniki

  • wołowiny mielonej, 500 gr.
  • żółtko, 1 szt.
  • łyżka masła, 1
  • olej do smażenia
  • duża cebula, 1 szt.
  • ząbki czosnku, 4 szt.
  • łyżki musztardy, 2
  • tarta bułka
  • majoran
  • Przyprawy: Sól / Czarny pieprz ( świeżo zmielony )
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i na maśle zeszkić, czosnek bardzo drobno posiekać. ► Do mięsa dodać żółtko, podsmażoną cebulkę, czosnek, musztardę i / dokładnie wymieszać / żeby powstała gładka masa. ► Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, majoranem i dodać trochę tartej bułki żeby przy formowaniu masa się do rąk nie kleiła. / Formujemy okrągłe, płaskie hamburgery /. ► Na patelni rozgrzać olej i hamburgery z obu stron zrumienić, następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gosia29 21 kwietnia 2011 Wyglądają apetycznie do wypróbowania! A z jakim sosikiem podane?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń