Do góry

Dania główne Przepis na:

Hamburgery z papryką

Hamburgery z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Hamburgery z papryką"

Składniki

  • Do hamburgerów: 50 dag mielonego mięsa indyka
  • bułeczka
  • kolorowe papryki
  • 1/2 szkl. kukurydzy z puszki
  • obrana cebula
  • chili
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • łyżki oleju. Do ryżu: 20 dag ryżu
  • 3 gałązki natki
  • 2 łyżki masła
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż opłucz na sitku, wsyp do posolonego wrzątku. Gotuj pod przykryciem 20 min. W tym czasie bułeczkę namocz. Papryki oczyść, pokrój w kos teczkę. Kukurydzę osącz. Cebulę posiekaj. Chili rozetnij, usuń pestki, posiekaj.

  2. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułeczkę, jajko, cebulę, paprykę, chili i kukurydzę. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Wyrób.

  3. Z masy uformuj 8 kotletów. Na patelni grillowej rozgrzej olej. Włóż hamburgery, smaż po 5 min z każdej strony. Natkę opłucz, poodrywaj listki, kilka odłóż, resztę posiekaj.

  4. Ryż odcedź. Wymieszaj z masłem i natką. Podawaj do hamburgerów. Udekoruj odłożoną natką.

  5. Jedna porcja zawiera: 490 kcal.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń