Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Harira, grochówka z Maroka"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35976
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 333
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35976
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 333
Składniki
Cebulę i marchewkę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej w głębokim garnku. Podsmażyć warzywa, posiekany czosnek, przyprawy. Smażyć na małym ogniu, mieszając, ok. 10 minut, następnie wlać pomidory razem z sokiem.
Przykryć, dusić kilka minut, dodać soczewicę, wlać 2 litry wrzącej wody, przykryć i gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać odcedzoną ciecierzycę i kukurydzę, zagotować.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i kolendrą i skropić sokiem z cytryny.
Do zupy można dodać ulubione strączkowe: fasolę Piękny Jaś lub drobną, zielony groszek... Im więcej i różnorodniej, tym smaczniej!
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium