Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu. A kolejną zaletą jest to, że są bardzo tanie. Przepyszne w smaku - połączenie słodkości z posmakiem cytrynowym. Wyśmienite!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 65
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 65
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Wszystkie składniki zagniatamy - ciasto ma być miękkie ale nie kleić się do rąk (w razie potrzeby można dodać niewielką ilość mąki). Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy (nie za cienko) i wycinamy dowolny kształt ciasteczek. Pieczemy ok. 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasteczka studzimy - jak wystygną lekko stwardnieją - i posypujemy cukrem pudrem.