Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Herbatnikowa chatka"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
45 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 1,20 zł • Przepis na 10 porcji
Masło ucieram z cukrem i żółtkami. Do utartej masy dodaję zmielony twaróg i dzielę ją na 2 części. Jedną dokładnie mieszam z kakao.
Na folii aluminiowej układam ciastka w trzech rzędach (obok siebie). Rozkładam na nich jasną masę, następnie drugą warstwę herbatników, a na nich masę kakaową.
Całość składam w trójkąt i wstawiam do lodówki na 3-4 godziny. Dekoruję polewami.
<strong>Monika Kruk z Sukowa</strong>Źródło: Kobieta i życie