Do góry

Dania główne Przepis na:

Hiszpanska Paella

Hiszpanska Paella

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 356

Dodano:

Odsłon: 4584

Oryginalny " mediterraneo" smak

Składniki

  • owoce morza : jakie kto lubi
  • piers z kurczaka, 1
  • cebula, 1
  • czosnek, 3 zabki
  • Papryka czerwona, 1
  • ryz okragly, 400gr
  • rosol z ryby, 1 litr
  • kolorant lub szafran, lyzka
  • lisc laurowy, 1
  • szklanak wina bialego
  • sol, pieprz
  • olej z oliwek
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na rozgrzana patelnie wrzucamy posiekany czosnek, cebule, papryke i pokrojona piers z kurczaka- podsmazamy

  2. wrzucamy krewetki i smazymy az nabiora rozowego koloru

  3. wlewamy wino i czekamy az odparuje

  4. wrzucamy ryz i kolorant- podsmazamy

  5. wlewamy rosol i zostawiamy na 20 min

  6. po 20 min wrzucamy reszte owocow morza ( kalamary, malze ) dosmakowujemy wg uznania i zostawiamy na malym ogniu 10 min

  7. gotowa paelle podajemy z kawalkami cytryny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

susi 04 marca 2012 SUPER!:)POZDRAWIAM!!ZNASZ SIE NA RZECZY!!!

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń