Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hiszpańskie gazpacho"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Składniki
Warzywa umyć, osuszyć. Papryki dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych. Razem z ogórkiem pociąć w drobną kosteczkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulkę posiekać. Z mieszanki warzyw odłożyć kilka łyżek do dekoracji.
Sok pomidorowy wlać do warzyw, wymieszać, całość zmiksować. Doprawić do smaku octem winnym, solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Zupę wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny, ale najlepiej, gdy będzie się schładzać przez noc.
Porcje zupy wlać do miseczek. Każdą posypać siekanymi, odłożonymi warzywami, dodać po dwie, trzy kostki lodu (jeśli zupa nie chłodziła się przez całą noc). Podawać ozdobione listkami świeżej bazylii lub natki pietruszki i grzankami czosnkowymi.
<strong>To ciekawe</strong>
Gazpacho to hiszpańska zupa przygotowywana z surowych warzyw, serwowana na zimno. Można do niej podać w osobnych miseczkach jajka, szynkę, oliwki i orzechy.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium