Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańskie medaliony na jarzynce"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku i kroję w grubsze plastry. Lekko rozgniatam je dłonią, nacieram z obu stron pieprzem i solą. Na patelni mocno rozgrzewam kilka łyżek oleju.
Wkładam medaliony i na dużym ogniu krótko obsmażam je z obu stron. Przekładam do naczynia żaroodpornego, przykrywam.
Zamrożone warzywa wrzucam na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Doprawiam dołączoną do opakowania mieszanką przypraw.
Obsmażam na chrupiąco, odcedzam nadmiar płynu, który się wytworzył.
Warzywa przekładam do mięsa. Naczynie (bez przykrywania) wkładam do piekarnika rozgrzanego do 170 st. na 20 min. W tym czasie pieczarki i cebulę obieram. Cebulę siekam, pieczarki kroję w kosteczkę.
Na łyżce oleju szklę cebulę, dodaję grzyby.
Przyprawiam solą i pieprzem, duszę do miękkości. Dodaję śmietanę. Sosem polewam gotowane danie.
ok. 40 min
Porcja zawiera ok. 390 kcal
Kosztuje ok. 4 złŹródło: Tina