Do góry

Przekąski Przepis na:

Hiszpańskie oliwki w domowej marynacie

Hiszpańskie oliwki w domowej marynacie

Autor: Espanol2011

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 62

Dodano: 15.11.2011

Odsłon: 2374

Pyszna przekąska na każdą porę dnia.

Składniki

  • Różnorodne hiszpańskie oliwki z pestkami
  • hiszpańska oliwa z oliwek
  • czosnek
  • Gałązki rozmarynu
  • Ostra suszona czuszka
  • skórka cytrynowa
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oliwki odlewamy z zalewy w której zostały zakonserwowane. Oliwę z oliwek łączymy np. z plastrami czosnku pokrojonego w plastry, z gałązkami rozmarynu, ostrą suszoną czuszką, skórką cytrynową. Takimi smakowymi oliwami zalewamy oliwki, odstawiamy i przechowujemy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń