Do góry

Desery Przepis na:

Hiszpańskie „smażone mleko”

Hiszpańskie „smażone mleko”

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańskie „smażone mleko”"

Składniki

  • 1 litr mleka
  • 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • szklanka bułki tartej
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko zagotuj. Budynie, cukier i mąkę ziemniaczaną dokładnie rozrób z pół litra wody. Wlej do gotującego się mleka, mieszając, ugotuj budyń.

  2. Formę (np. o wymiarach 25 na 15 cm)skrop olejem. Włóż masę budyniową, rozsmaruj. Ostudź, wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).

  3. Jajka roztrzep. Masę budyniową pokrój na kawałki. Panieruj w jajkach i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.

  4. Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,10 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń