Do góry

Dania główne Przepis na:

HIT - schab ze śliwkami w wersji mini

HIT - schab ze śliwkami w wersji mini

Autor: jolao

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 385

Dodano: 20.04.2018

Odsłon: 4732

Tak podane roladki robią furorę podczas rodzinnych uroczystości, zawsze znikają jako pierwsze. Szybkie w przygotowaniu, a w smaku jak tradycyjny schab ze śliwkami.

Składniki

  • 5 plastrów schabu bez kości
  • sól i pieprz do przyprawienia mięsa
  • 3/4 szklanki wrzątku
  • 20 suszonych śliwek
  • 10 cienkich plasterków wędzonego boczku
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śliwki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut.

    W międzyczasie mięso mocno rozbijamy, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, przekrawamy każdy kotlet w poprzek na pół tworząc dwa mniejsze.

    Na brzegu każdego plastra mięsa układamy po 2 odsączone z wody śliwki i zwijamy ciasno w rulon.

    Każdą roladkę zawijamy w plasterek boczku. Smażymy na rumiano na wolnym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 kwietnia Pychota, szczególnie z suszonymi śliwkami :)
Obiad idealny :D
Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń