Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Holenderskie pierniczki"
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 32
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 32
Składniki
Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj miód, cukier, kakao, proszek do pieczenia, mleko, przyprawę do piernika i szczyptę soli, połącz. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Ciasto rozwałkuj, foremką wytnij dowolne kształty. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do rozgrzanego do temp. 160°C pie karnika, piecz ok. 15 minut. Ostudź, udekoruj, np. lukrem.Źródło: Chwila dla Ciebie