Do góry

Przekąski Przepis na:

Hot dogi z chrupiącą cebulą

Hot dogi z chrupiącą cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 141 Ocena: 2825

Dodano:

Odsłon: 590

Domowe hot dogi z chrupiaca cebulka smakuja jak w Nowym Jorku. Tajemnica przyrzadzania cebulki polega na marynowaniu jej w maslance. Maslanka spawia, ze cebula jest chrupiaca, ale w srodku delikatna i miekka. Poza tym maslanka sprawia, ze warstwa maki z przyprawami jest grubsza, przez co tak latwo nie odpada. Jesli nie mamy pod reka maslanki, mozna ja zastapic mlekiem (pól szklanki) zmieszanym z lyzka soku cytrynowego, który sprawia, ze mleko gestnieje.

Składniki

  • 1 srednia biala cebula, obrana i cienko pokrojona
  • 1/2 szklanki maslanki
  • olej roslinny do glebokiego smazenia (2 filizanki)
  • 4 łyzki maki
  • 1/2 łyzeczki papryki
  • 1/2 łyzeczki soli czosnkowej
  • 1/4 łyzeczki zmielonego czarnego pieprzu
  • szczypta soli
  • 4 parówki
  • 4 buleczki do hot dogów
  • ketchup
  • musztarda
  • 1 papryczka chili (jalapeño) w plasterkach
  • 3 zielone czesci cebuli dymki, posiekane
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebule marynowac w maslance przez 30 minut.
    Make, papryke, sól czosnkowa, pieprz i sól wymieszac w misce, cebule wyjac z maslanki, dokladnie odcedzic i wymieszac w mace z przyprawami.

    Jedna trzecia cebuli smazyc na glebokim oleju przez 2-3 minuty, az uzyska zloty kolor, następnie odsaczyc z oleju na papierowym reczniku. Powtarzec tak dlugo, az wszystkie cebule beda usmazone.

    Nastepnie smazyc parówki przez ok. 5-6 minut.

    Przekroic buleczke i umiescic w niej parówke, posmarowac ketchupem i musztarda, posypac chrupiaca cebula a na wierzchu dymka i papryczka chili.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń