Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Ćwiartki z kurczaka natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju z obu stron.
Papryki pozbawić nasion i pokroić w cieniutkie paseczki, pomidory spażyć, obrać ze skórek i pozbawić nasion i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do ćwiartek i podlać wodą. Dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. 40 min.
Podawać przyzdobione natką pietruszki z ryżem lub plackami z kukurydzy. SMACZNEGO!