Do góry

Przekąski Przepis na:

Hot-mumie

Hot-mumie

Autor: monniqua

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 355

Dodano: 31.01.2013

Odsłon: 35129

Banalnie prosty i szybki przepis zainspirowany zdjęciem znalezionym w sieci. Na pewno trafi w gusta najmłodszych ;)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Parówki pokroić wzdłuż, tak by powstały 2 części.

  2. Ciasto francuskie pokroić w paski i zawijać nimi parówki pozostawiając kawałeczek odsłoniętej parówki ( miejsce na oczy). Ciasto powinno zachodzić na siebie - w przeciwnym wypadku mumie nie będą całe przykryte ;)

  3. Tak zawinięte parówki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut.

  4. Po wyjęciu z piekarnika zrobić na każdej parówce oczy z musztardy lub ketchupu. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń