Do góry

Dania główne Przepis na:

Hreczniaki

Hreczniaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1371

Dodano:

Odsłon: 15865

dobre

Składniki

  • kasza gryczana, 20 dag
  • Ser biały, 30 dag
  • jajka, 2
  • Bułka tarta
  • sszczypiorek lub koperek lub zielona pietruszka
  • pieprz,sól
  • olej
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie.Wystudzić.Razem z białym serem przepuścić przez maszynkę,wymieszać z jajkami,zieleniną i 3 łyżkami bułki tartej,doprawić do smaku

  2. Uformować okrągłe kotleciki,,obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na oleju

  3. Ja podaję je z sosem grzybowym lub pomidorowym i surówką. Z tej porcji wychodzi mi 7-8 kotlecików

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marciniiwonka 19 września 2013 super odskocznia od tradycyjnych kotletów :) Pyszne są, często do nich wracam :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 15 marca 2010 do ulubionych ostatnio też kombinuje z różnymi kotletami bez mięsa a takich jeszcze nie próbowałam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Elkamor 14 marca 2010 Potrawa znana przeze mnie od dzieciństwa z tą różnica,ze w moim domu NIKT nie lubi zmielonej przez maszynkę.
Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 14 marca 2010 Hmm, bardzo lubię kaszę gryczaną. Ten przepis na pewno wypróbuję. Pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń