Do góry

Przekąski Przepis na:

Hummus

Hummus

Autor: winogrono

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 166

Dodano: 04.06.2012

Odsłon: 6496

popularna w kuchni arabskiej, a szczególnie libańskiej, potrawa z ciecierzycy

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką jednolitą masę. Jeżeli konsystencja będzie zbyt gęsta dodać więcej wody. Podawać z chlebem pita.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 05 czerwca 2012 ja humus robię z gotowanej ciecierzycy a nie z puszki, no i zamiast wody daję wywar ten co został z jej gotowania. Pastę sezamową też zmuszona jestem robić sama bo u mnie w sklepie nie uświadczysz, ale to akurat jest banalnie proste ;) no i daję jeszcze paprykę ostrą i słłodką do smaku - ale hummus oczywiście pycha, ja go zajadam jako pastę do kanapek

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń