Do góry

Desery Przepis na:

Idealna polewa czekoladowa

Idealna polewa czekoladowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 295 Ocena: 4146

Dodano:

Odsłon: 3237

Muszę się Wam przyznać do mojej kolejnej słabości, którą było przygotowywanie polewy czekoladowej. Często miałam z nią problem, bo albo za szybko stygła, albo wręcz przeciwnie i nie chciała wcale zastygnąć, była albo za gęsta, albo za rzadka, albo zwyczajnie miała grudki. Jeśli też tak macie, to mam dobre wieści, bo w końcu znalazłam przepis idealny. Zapraszam zatem na idealną polewę czekoladą, którą bardzo często wykorzystuje do ozdabiania, polewania moich ciast i deserów. :)

Składniki

  • Margaryna "palma" 125 g.
  • Kakao ciemne 4 łyżki
  • Mleko 4 łyżki
  • Cukier puder 1/2 szklanki
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W garnuszku rozpuścić margarynę, po chwili dodać cukier puder i mleko. Gdy cukier się rozpuści wyłączyć ogień, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Gotowe.

    Z reguły ciasta polewam jeszcze ciepłą polewą.


  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń