Do góry

Dania główne Przepis na:

Imbirowe kotlety mielone z indyka

Imbirowe kotlety mielone z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1817 Ocena: 41800

Dodano:

Odsłon: 3509

Delikatne mięso indycze, podkreślone aromatycznym imbirem i słodyczą wydobytą z marchewki.

Składniki

  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • 2 łyżki startego imbiru
  • 2 młode marchewki
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso mieszamy ze startym imbirem, marchewką startą na wiórki, mąką i sosem ostrygowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń