Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego imprezowe? Dlatego, że nie ma uroczystości rodzinnej bez tych jajek. Obowiązkowo goszczą na naszym stole :) A Święta Wielkanocne są znakomitą okazją, aby je wypróbować :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Jajka kroimy na pół wyciągamy żółtka. Szynkę i żółtka bardzo drobno kroimy. Mieszamy z resztą składników.Przygotowanym farszem nadziewamy łódeczki z białek.
Wszystkie składniki sosu dokładnie, ale ręcznie zmiksować . Nadziane łódeczki z białek układamy np. na specjalnym talerzu do jajek stawiając obok sosik w sosjerce. Ja miałam świeżo przywieziony prezent prosto z Kuby w postaci bambusowych łódeczek, które wykorzystałam do podania jajek.